Van Esser

Kapelstraat 17 3500 Hasselt

+32 11223250

Van Esser

Beoordeel dit item

Omschrijving

VAN ESSER VIERT DERTIG JAAR MET LANCERING EXCLUSIEVE CHRONOGRAAF

 

Slecht een handvol Belgische juweliers heeft een horloge op hun naam staan. Hasseltse juwelenontwerper Denis Van Esser mag zich tot dit selecte clubje rekenen. Voor de dertigste verjaardag van zijn zaak breidde hij zijn exclusieve horlogecollectie uit met een unieke chronograaf.

 

Denis Van Esser is voor de wereld geen onbekende meer. De weg naar zijn succes plaveide deze juwelenontwerper helemaal zelf. Ook zijn eerste winkel, in de Kapelstraat in Hasselt, bouwde Van Esser eigenhandig op. Naast zijn horloges en typische armbanden - de Donatella groeide uit tot een icoon - ontwikkelde Van Esser ook een geheel eigen identiteit op vlak van manchetknopen. Sterker nog: met zijn Noark collectie biedt hij naar alle waarschijnlijkheid de grootste collectie dierenmanchetknopen ter wereld aan.

 

“Dertig jaar geleden geleden bouwde ik mijn eigen winkel, vandaag mijn eigen unieke chronograaf.”, vertelt Denis Van Esser.

 

Ter ere van dertig jaar Van Esser, lanceert hij nu een unieke chronograaf. Na de ‘A One’, het mechanische driewijzer horloge uit 2002, en de ‘A One New Moon’, een exemplaar met maanfase uit 2007, introduceert de ontwerper voor zijn dertigjarig bestaan de ‘A One Chrono 50’. Deze unieke en elegante chronograaf monopoussoir is 100% signatuur van het huis. Daarvan getuigen de polsband in everzwijnleder, de zwarte wijzerplaat, de witte index, en de rode secondewijzer.

 

FIRST CLASS

 

De steeds terugkomende naam ‘A One’ betekent zoveel als ‘First Class’, en kruiste als bij toeval Van Essers pad. “Ik herinner me nog een avond in de Via della Moscova in Milaan, waar ik een woordenboek ter hand nam”, vertelt Van Esser. “De eerste afkorting die ik bij het openslaan van het boek tegenkwam was ‘A One’, wat staat voor ‘First Class’. Precies op dat moment vulde zonlicht de donkere kamer. Noem me bijgelovig, maar dat was voor mij een teken. De naam voor het horloge was gekozen.” Het cijfer 50 in de benaming van deze unieke chronograaf verwijst dan weer naar Van Essers vijftigste verjaardag. “Het was de bedoeling dat het horloge reeds enkele jaren geleden op de markt zou komen”, vertelt Van Esser. “Ik vond echter niet meteen een manufactuur die op dezelfde golflengte zat. Vooral de vervaardiging van het gangwerk van het horloge bleek vrij complex.”

 

BELGISCHE LUXE

 

Zoals steeds primeert bij Van Esser kwaliteit, en dus wachtte hij op het juiste moment en de juiste manufactuur. “Eind vorig jaar liet de manufactuur La Joux-Perret SA, behorend tot de wereldtop op horlogevlak, me weten dat ze het chronograafgangwerk wilden vervaardigen”, gaat Van Esser verder. “Negen maanden lang hebben we aan het gangwerk gesleuteld. En het resultaat mag er zijn. De doorzichtige kastbodem van de chronograaf zal elke liefhebber van mechanische horloges kunnen bekoren. Door de unieke, lichte buiging van de wijzerplaat ligt het horloge anatomisch op de pols. Het concept is 100% Belgisch, de makelij is uiteraard Zwitsers. De elegante chronograaf monopoussoir behoort tot het eerste echte Belgische luxemerk, en daar ben ik terecht trots op.”

Meer

Winkelinformatie

Social Media

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Klik op 'Plaats reactie' om een reactie te schrijven.

Word fan op Facebook

Categorieën


Merken


Meest populair

Zo draag je glitterschoenen op elke leeftijd

17 oktober 2017

Zo draag je glitterschoenen op elke leeftijd

Je outfit een glinsterende touch geven? Kies voor glitterschoenen! Van shiny enkellaarsjes tot sneakers met pailletten, zo draag je de glitterschoen op elke leeftijd! Kies voor een rustige outfit Guur herfstweer kan gerust wat extra sparkle gebruiken. Combineer je glittersch

Een coltrui niet flatterend? Wel met deze tips!

16 oktober 2017

Een coltrui niet flatterend? Wel met deze tips!

Wandelen in stijl: dit draag je voor een heerlijke boswandeling

13 oktober 2017

Wandelen in stijl: dit draag je voor een heerlijke boswandeling