Stijladvies: met deze rokken toon je nog slanker

18 mei 2017

Stijladvies: met deze rokken toon je nog slanker

Een maatje minder zonder fitnessabonnement? Dat moet je ons geen twee keer vragen! Onder het mom ‘fake it till you make it’ gingen we op zoek naar rokken waarin je meteen slanker lijkt.

1. Kies voor een A-lijn

Geen idee wat een rok met een A-lijn is? Simpel: een wijde rok in de vorm van de letter ‘A’, waarvan de taille veel smaller is dan het uiteinde van de rok. Het grote voordeel van rokken met een A-lijn is dat deze je taille in de kijker zetten en je heupen quasi doen verdwijnen. It’s a kind of magic!

2. Kies voor prints

Prints? Verzwaren die niet? Prints verzwaren, dat klopt, maar met een rok met A-lijn kun je wél voor een vrolijke print kiezen. Let er gewoon op de stof stevig genoeg is. Op die manier houdt de rok ‘de A-lijn’ letterlijk aan en worden rondingen die je liever niet toont mooi verborgen in plaats van geaccentueerd. Een print geeft je rok bovendien ook een speelse touch, waardoor het geheel nog eleganter wordt!

3. Draag je rok in je taille

Plissérokken zijn helemaal on trend, maar hebben helaas niet meteen een afslankend effect. Dat wil echter niet zeggen dat je ze uit je kast moet bannen! Draag ze in je taille en combineer ze met een off shoulder topje of statement halsketting. Op die manier accentueer je je taille én breng je je heupen meer in balans door je schouders of nek te benadrukken. Kies voor een ietwat grotere plooi en vermijd glanzende stofjes – die doen je alleen maar zwaarder lijken.

Deel dit artikel

Meest recente artikels