Dit is de juiste volgorde van je huidverzorgingsproducten

10 augustus 2017

Dit is de juiste volgorde van je huidverzorgingsproducten

Was het nu eerst een oogcrème of serum aanbrengen? Een uitgestippelde skincare routine lijkt misschien ingewikkeld, als je de juiste stappen hanteert zie je écht een verschil. De juiste volgorde van je verzorgingsproducten? Dat hebben wij voor jou uitgezocht.

Reinigen en neutraliseren

De eerste stap van een succesvolle skincare routine is het reinigen van je huid. Talg, zweet, make-up en vuil verstoppen de poriën van je gezicht en zorgen voor een doffe huid met een verhoogde kans op puistjes. Gebruik een cleanser, een reinigingsmelk, gelwash, micellair water of olie om van je gezicht een ‘schone lei’ te maken. Het hoeft zeker niet elke dag, maar een zachte gezichtsscrub (om de 2 dagen bijvoorbeeld) draagt bij tot een gezonde glow doordat je nieuwe huidcellen aanmaakt. Je huid neutraliseren en extra reinigen doe je met een tonic, aangepast aan jouw huidtype. Bovendien zorgt een tonic of facemist ervoor dat je huid andere producten beter opneemt. Hello fresh face!

Beschermen en voeden

Een compleet gereinigd gezicht? Time to moisturize! Reinigingsproducten maken je huid snel droog, dus investeer in vochtinbrengende crèmes die perfect passen bij je huidtype. Voeden en beschermen begint bij een serum. Deze geconcentreerde crème geeft je huid een aangepaste bescherming en dringt tot diep in je huidlagen. Donkere kringen, wallen, rimpels of droge plekjes…Tijd voor oogcrème! Net zoals bij een gewone moisturizer is het belangrijk om een oogcrème te kiezen die bij je huidtype past. De laatste stap in je verzorgingsproces? Een moisturizer! Bescherm je huid met een SPF om veroudering en vlekjes tegen te gaan. Anti-age, vochtinbrengend of matterend…Er bestaat voor iedereen een aangepaste routine. De juiste volgorde heb je alvast onder de knie!

Deel dit artikel

Meest recente artikels