Blikdicht of doorschijnend? Deze panty past het best bij je outfit

13 november 2018

Blikdicht of doorschijnend? Deze panty past het best bij je outfit

Onder een jurkje, rokje of puur voor de warmte…Panty’s zijn onmisbaar in onze garderobe. Maar hoe kies je de juiste dikte? En wanneer kan je een gekleurd exemplaar dragen? Deze panty past het best bij jouw outfit!

Dikke of dunne panty?

Een dunne panty staat het mooist bij jurkjes en schoenen in een lichte kleur. Het effect is subtieler en je zet je benen in de kijker. Double win! Liever op safe spelen? Een blikdicht exemplaar werkt het best met zwarte schoenen, zo lijken je benen langer. Toch je twijfels over je look? Over het algemeen staat een dunne panty (van 20 tot 40 denier) chiquer, een blikdichte sportiever.

Tip: dagje op kantoor? Kies voor een panty van 50 denier, die zijn niet té warm en toch gekleed. Wie een fikse wandeling in de kou voor de boeg heeft, kiest best voor een panty van minstens 80 denier om warm te blijven.

Kleuren en prints

Een gekleurde panty laat je outfit (én je benen) in het oog springen. Donkerrood, flessengroen of petrolblauw passen perfect bij klassieke najaarstinten als zwart, cognacbruin of lichtgrijs. Combineer je gekleurde panty met slechts één andere kleur om het ‘kleurboek-effect’ te vermijden. Je outfit en panty’s in dezelfde kleur dragen is een no-go.

Je outfit een subtiel speels kantje geven? Kies dan voor een print op je panty! Fijne ruitjes, stipjes of netpanty’s zijn eens wat anders dan een zwarte opaque. Wel opletten dat de print op je panty niet té groot is. Zo worden je benen optisch verkort en dat wil geen enkele vrouw volgens ons…

Tip: Geen enkele reden om je panty’s enkel met jurkjes te combineren. Draag je opvallende panty eens met een ripped jeans!

Lees ook: Warm blijven in stijl? Dat doe je zo.

Deel dit artikel

Meest recente artikels