Zo kies je de juiste make-up remover voor jouw huid

27 november 2017

Zo kies je de juiste make-up remover voor jouw huid

Niet alleen je dagelijkse huidverzorging is afhankelijk van je huidtype, ook de juiste make-up remover doet wonderen. Vette, droge of normale huid? Zo kies je de juiste remover!

Je hebt een vette huid

Producten die je huid niet te agressief reinigen zijn een must bij een vette huid. Een zachte reinigingsgel, lotion op waterbasis, micellair water of reinigingsdoekjes verwijderen make-up en voorkomen overproductie van talg. Hoe dunner de remover van substantie, hoe beter!

Je hebt een gemengde tot normale huid

De juiste make-up remover vinden voor een gemengde tot normale huid kan best een uitdaging zijn. De T-zone moet grondig gereinigd worden, terwijl de drogere huid gevoed moet worden. Een reinigingsmousse of tonic verwijdert alle sporen van make-up en houdt de vochtbalans in stand. Ook bij een normale huid zijn dit soort producten jouw partner in crime.

Je hebt een droge huid

Hydrateren en beschermen zijn de belangrijkste eigenschappen van een remover voor jouw huidtype. Je make-up snel van je gezicht? Gebruik een reinigingsmelk of olie. Wees niet bang om ‘vette’ producten te gebruiken. Je huid zal je dankbaar zijn!

Je huid winterproof maken? Dat doe je zo.

Deel dit artikel

Meest recente artikels