Kids: zo ziet een stevige schoen eruit

31 december 2017

Kids: zo ziet een stevige schoen eruit

Ravotten, rennen, klimmen of een stevige wandeling? Dan kunnen je kids zeker en vast stevige schoenen gebruiken. Maar waar moet je allemaal op letten? Met onze checklist vind je gegarandeerd een stevige kinderschoen!

Kies voor een hoog model met de juiste sluiting

Hogere modellen geven iets meer steun aan de voeten en enkels dan lage modellen, al kunnen ze wel vaak stijf en stug aanvoelen. Ga dus voor een hoge schoen met voldoende flexibiliteit (bv. een lederen schoen), zo krijgen je kids minder snel last van pijnlijke voetjes. Het stuk rond de hiel mag wel iets steviger aanvoelen.

De juiste sluiting draagt bij tot de perfecte schoen, al is dit wel persoonlijk. Vraag daarom ook altijd wat ze het makkelijkst vinden. Een vetersluiting is aanpasbaar en geeft steun aan de wreef, een klittenbandsluiting gaat minder snel los.

Stabiliteit én comfort

Om valpartijen te voorkomen kies je best voor schoenen met extra grip. Een rubberen zool (met ribbels) is slijtvast, anti-slip en toch licht! De ideale schoen in de winter? Kies voor een model uit leer, dat houdt de voetjes warm en droog en zorgt ervoor dat de voeten nog voldoende kunnen ademen.

Een verstevigde hiel en neus zorgen dan weer voor extra stabiliteit terwijl schoenen met voorgevormde binnenzolen de kans op blaren verminderen, doordat de wrijving tot een minimum wordt beperkt.

Last but not least: bij een goede schoen horen de juiste kousen. Aangepaste wandel-of sportsokken zijn gemaakt voor ruwe omstandigheden en beschermen de voetjes tegen blaren. Een sneakerkousje is dus echt geen goede beslissing… .

Leestip: De juiste schoenmaat van je kids? Die vind je zo!

Deel dit artikel

Meest recente artikels