5 tips voor een slimme soldenstrategie

2 januari 2018

5 tips voor een slimme soldenstrategie

Koopjes scoren tijdens de solden? Een miskoop is sneller gebeurd dan je ‘prijskaartje’ kan zeggen. Wij geven je tips voor een slimme soldenstrategie!

Impulsaankopen vermijden? Dat doe je zo

Leg op voorhand een budget vast als richtlijn en probeer je hier zo goed mogelijk aan te houden. Vooraleer je een stuk koopt, vraag jezelf af of je het ook zou willen kopen als het niet was afgeprijst. Confronterend, maar heel efficiënt.

Neem de tijd om winkels en items te vergelijken, laat de rush van de solden je niet opjagen. Precies daarom start de ideale soldenstrategie online: vergelijk eerst het aanbod van je favoriete winkels via hun webshops vooraleer je de deur uitgaat. Je keuze afwegen is de boodschap!

Koop alleen wat écht past

Jezelf wijsmaken dat je over enkele maanden wel in die broek gaat passen, is nooit een goed idee. Koop alleen stukken die je perfect passen én staan. Hetzelfde geldt voor schoenen! Jezelf in een krappe pump wurmen ‘omdat ze zo mooi is’? Geen goed idee!

Last van keuzestress? Neem iemand mee op je shoppingtrip! Een second (eerlijke) opinion kan helpen om de juiste keuze te maken.

Investeer in basics

In plaats van veel geld uit te geven aan opvallende topjes die je bijna nooit draagt, geef je beter geld uit aan stuks die echt de moeite waard zijn. Tijdloze basics (een trenchcoat, zwart jurkje, leren jasje of skinny jeans bijvoorbeeld) zijn altijd een goede investering. Ga voor degelijke kwaliteit en perfecte pasvorm. Wedden dat je jaren plezier hebt van je koopje?  

Deel dit artikel

Meest recente artikels