Chaos in de kleerkast? Zo leer je je oogappels hun garderobe ordenen

13 januari 2018

Chaos in de kleerkast? Zo leer je je oogappels hun garderobe ordenen

Geen tijd om je kids aan te kleden? Een goed georganiseerde kleerkast kan wonderen doen! Van ordenen per seizoen tot speel-en schoolkleren onderscheiden: met deze tips leer je je oogappels hun garderobe ordenen.

Leer je kids om slim te ordenen

Leer je kids het onderscheid tussen winter-en zomerkleding. Dikke truien, jassen en dikke jeansbroeken liggen enkel in de weg tijdens de zomermaanden, niet? De juiste kleding voor het seizoen vooraan in de kast leggen bespaart heel wat keuze-en zoekstress!

Hoe beter hun kleerkast is opgedeeld, hoe makkelijker het is voor je kids om orde te houden. Leer ze zelf een verschil te maken tussen kleding om naar school te gaan, te spelen en om naar feestjes te gaan. Zo leren ze niet alleen hun kleerkast te ordenen, zo weten ze zelf ook welke outfit ze wanneer kunnen dragen!

Bereid outfits (en basics) voor

Basics als onderhemdjes, witte T-shirts en leggings geef je best een apart vak in hun kleerkast. Zo kunnen ze vertrekken vanuit één stuk en hun outfit aanvullen met basics. Per soort of per kleur? Basics ordenen is een goede oefening voor de organisatie-skills van je kleintjes.

Kinderen weten vaak net iets te goed wat ze wel en niet willen dragen. Gaat het kiezen daardoor minder vlot? Laat je kids dan zelf enkele outfits uitkiezen die ze écht leuk vinden en hang deze op een aparte kleerhanger. Zo hebben je oogappels hun outfit zélf gekozen in minder dan één minuut en blijft hun kleerkast netjes geordend.

Solden shoppen voor je kids? Deze items moet je zeker scoren.

Deel dit artikel

Meest recente artikels