Dress for success: business chic voor warme dagen

20 april 2018

Dress for success: business chic voor warme dagen

Een short dragen als je een meeting op de agenda hebt staan? Verleidelijk, maar professioneel komt het niet over. Wat je dan wel kan dragen, lees je hier.

Comfort is in the details

Voor je je zoektocht start: informeer je eerst over de materialen. Of je nu voor een hemd, een polo of chino kiest: de juiste stoffensamenstelling maakt een wereld van verschil op warme dagen. Kies voor licht wegende en ademende stoffen zoals linnen, wol en katoen.

Altijd een veilige keuze? Dunne, katoenen light stoffen. Die hebben een beetje een linnen-effect maar zijn veel zachter om te dragen én kreuken minder snel.

Kies je kleur

Donkere kleuren zijn een no-go als je het hoofd koel wil houden. Kies daarom voor je hemd of polo voor lichte kleuren zoals wit of lichtblauw: zij weerkaatsen het licht het best en zorgen er dus voor dat je het net iets minder warm hebt. Een lichtgrijs hemd kun je dan weer beter vermijden: in deze kleur vallen zweetvlekken het meest op.

Klassevolle alternatieven

Voor elk kledingstuk bestaat een klassevol alternatief voor warme temperaturen. Je blazer vervang je met een mouwloze gilet, je jeans met een katoenen chino en je hemd met een wit, licht katoenen hemd of polohemd: dat is iets minder casual dan een gewone polo door het hemdkraagje, maar biedt wel hetzelfde draagcomfort en frisheid.

Een hemd met korte mouwen draag je niet op de werkvloer: kies in de plaats voor een hemd met een fantasieprint aan de binnenkant van de mouw en rol deze op of sla het om.

TIP: Benieuwd hoe je hemd een hele dag perfect op zijn plaats blijft zitten? Dat krijg je voor elkaar met deze tips.

Deel dit artikel

Meest recente artikels