Zo weet je of hun schoenen aan vervanging toe zijn

20 april 2018

Zo weet je of hun schoenen aan vervanging toe zijn

Spelen, lopen, klimmen…De schoenen van je kids verslijten sneller dan je denkt. Van afgetrapte zolen tot versleten neus, zo weet je of hun schoenen aan vervanging toe zijn! 

De neus voelt minder stevig

Versleten schoenen zitten niet alleen ongemakkelijk, ze kunnen het natuurlijke groeiproces van je kids verstoren. Voetproblemen op latere leeftijd liggen dus op de loer! De eerste tekenen van een versleten schoen? Kijk naar de neus en doe de test: laat je kinderen de schoen in kwestie dragen en voel aan hun tenen. Is de neus op sommige plekken dikker dan op anderen? Dan is hij niet stevig genoeg meer en is het tijd voor een nieuw paar.

De zolen zijn te slap geworden

Je let er misschien minder op, maar kijk de zolen van kinderschoenen regelmatig na. Zolen verslijten door drie factoren: lichaamsgewicht, ondergrond en intensiteit (hoe vaak ze hun schoenen dragen). Voelt de zool zacht en kan je hem makkelijk indrukken? Is de anti-slip laag weggesleten? Dan zijn hun schoenen aan vervanging toe.

Het hielstuk geeft onvoldoende steun

Het hielstuk zorgt voor stabiliteit en steun van kleine kindervoetjes. Belangrijk dus! Wanneer hun voet kantelt tijdens het stappen en ze dus letterlijk naast hun schoenen lopen, dan heeft de schoen zijn stabiliteit verloren. Nog niet helemaal zeker? Laat het paar schoenen staan op een recht oppervlak. Wanneer ze scheef staan of ‘doorhangen’ naar één kant, is de schoen versleten.  Je zal snel het verschil zien tussen een versleten schoen en eentje die ze gerust nog kunnen dragen!

Hoeveel schoenen je kids écht nodig hebben? Zoveel!

Deel dit artikel

Meest recente artikels