Hot summer dresscode: fris & classy op de werkvloer

10 augustus 2018

Hot summer dresscode: fris & classy op de werkvloer

Frisse sandalen of zomerse tanktops zijn niet bepaald workproof. Maar wat draag je dan wel tijdens een hete werkdag? Met deze tips verschijn je fris en klassevol op de werkvloer! 

Frisse bovenstuks

Op de werkvloer is het meestal not done om rond te lopen met blote schouders. Wat je wel kan dragen? Volgens Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie, zijn katoen en linnen de beste keuze. Een witte blouse of top (met mouwtjes en zonder al te diep decolleté!) houdt je fris tijdens tropische temperaturen.

Wat met je benen?

Of je nu kiest voor een rok of jurk, zorg ervoor dat je stuk net op of onder je knie valt. Een klassieke midi-rok of stijlvol wikkeljurkje never goes out of style op de werkvloer. Toch liever een broek? Een model met hoge taille en brede pijpen zorgt voor verkoeling.

De juiste schoenkeuze

We vallen meteen met de deur in huis: blote tenen zijn not done tijdens de werkuren. Hoe comfy ze ook zitten, sneakers zijn ook uit niet meteen de beste keuze. Ballerina’s, instappers of pumps zijn een veel betere schoenenkeuze. Kies vooral voor schoenen die ruim genoeg zitten om blaren te voorkomen, met de hitte kunnen je voeten flink opzwellen.

LEES OOK:  Zo loop je je schoenen in in 5 minuten

Deel dit artikel

Meest recente artikels