Tussenseizoens-weer: zo heb je het niet te koud (of te warm)

13 september 2018

Tussenseizoens-weer: zo heb je het niet te koud (of te warm)

Te fris voor een zomerjurkje en te warm voor een wollen trui? De overgang van zomer naar herfst kan soms voor keuzestress zorgen. Met deze tips heb je het niet te koud of te warm tijdens het tussenseizoen! 

Laagjes, laagjes, laagjes

Het geheim van een perfecte tussenseizoens-outfit? Laagjes! Begin met een warme basislaag (een basic topje bijvoorbeeld) die je eventueel nog kan uitdoen. Een iets lossere (ondoorzichtige) blouse is warmer dan een T-shirt, maar frisser dan een sweater of truitje met lange mouwen. Regenachtig of sterke windkracht? Een trenchcoat is de perfecte match voor Belgisch weer. Toch iets te fris? Een leren vestje, blazer of perfecto houdt je warm zonder dat je dikste winterjas uit de kast hoeft.

Laat jeans links liggen

Jeansbroeken hebben vaak een dikke vezel waardoor ze snel te warm worden of net heel traag drogen wanneer je last hebt van een onverwachte plensbui. Het alternatief? Een chino of broek met brede pijpen droogt sneller en ademt een stuk beter. Je benen showen, maar te warm voor een panty? Met een midi-rok heb je the best of both worlds.

De juiste schoenenkeuze

Open schoenen mogen terug in de kast en om je lange laarzen te dragen moet je nog even geduld hebben. Welke schoenenkeuze wel perfect is voor het tussenseizoen? Enkellaarsjes, sneakers of lage veterschoenen. Welk type je ook draagt, met leren exemplaren speel je altijd op safe. Tijdloos, regenbestendig, warm en toch ademend? Check!

Een bloemenprint in het najaar dragen? Dat doe je zo!

Deel dit artikel

Meest recente artikels