De perfecte rode lippen in 4 stappen

4 december 2017

De perfecte rode lippen in 4 stappen

Rode lippen zijn het toppunt van vrouwelijkheid en geven je outfit net dat tikkeltje meer. De perfecte rode lippen in enkele stappen? Dat doe je zo!

Begin bij de juiste kleur rood en maak je lippen lipstick-klaar

Een rode kleur die perfect past bij je huidskleur en ondertoon is alvast een goed begin. Heb je een wat blekere huid? Tinten die neigen naar oranjerood passen het best bij jouw huidtint. Naargelang je huidtint donkerder is, mag je lipstick ook iets donkerder zijn. Heb je een donkere huid, kies dan eerder voor een paarsachtig rood.

Je lippen lipstick-klaar maken is geen overbodige luxe. Dit doe je best al de avond voordien. Scrub je lippen zachtjes (met een gezichtsscrub, die voor het lichaam hebben een te grove korrel) en smeer ze in met een lippenbalsem, zo maak je ze egaal. Velletjes en droge plekjes zorgen voor een ‘reliëf’ in je lipstick, wat natuurlijk een stuk minder sexy is.

Geen scrub bij de hand? Maak je tandenborstel nat en ga er zachtjes mee over je lippen.

Rode lippen: niet enkel voor make-up pro’s

Behalve rode lipstick zelf heb je ook de juiste lipliner nodig. Deze zorgt ervoor dat je lipstick beter over je lippen glijdt en langer blijft zitten doordat de contouren van je lippen worden ‘vastgezet’. Wil je dat je lipstick een hele avond blijft zitten? Gebruik dan eerst nog een primer voor extra fixatie.

Kies voor de lipliner een kleur die zo dicht mogelijk aanleunt bij je lipstick en omtrek je mond. Haal je beste inkleur-skills boven en vul je hele lip met lipliner. 

Om de lipstick aan te brengen, werk je best in twee lagen. Zo lijkt je kleur dieper en blijft je lipstick beter zitten. Begin in het midden van je lip en stift naar buiten toe. Gebruik een tissue om tussen je lippen te steken en wacht enkele seconden. Tijd voor de tweede ronde!

Even uitgeschoven met je hand? Gebruik een beetje concealer om je foutjes te corrigeren.

Tip: geen stevige hand om je lipstick aan te brengen? Een lippenseel werkt iets nauwkeuriger.

Rode lipstick staat iedereen, maar ben je benieuwd welke kleuren van lipstick jou nog staan? Die vind je hier!

Deel dit artikel

Meest recente artikels