Drie tips tegen pijnlijke schoenen

14 november 2018

Drie tips tegen pijnlijke schoenen

Nieuw paar schoenen gekocht? Natuurlijk wil je je nieuwe aankoop zo snel mogelijk dragen. Last van pijnlijke voeten? Probeer een van deze handige tips!

Sokken to the rescue

Knellen je schoenen? Draag je gloednieuwe paar enkele uurtjes met dikke sokken. Je schoenen zetten zich een beetje uit en zitten dus een stuk comfortabeler. Tip: deze hack werkt vooral ’s avonds omdat je voeten dan vanzelf al wat zijn opgezwollen.

Ook het proberen waard: natte sokken. Maak een paar dunne sokken nat en draag deze in je schoenen. Door het vocht zetten (leren) schoenen zich uit en voelen ze een stuk soepeler. Het onwennige gevoel dubbel en dik waard!

Je deo: niet alleen voor onder je oksels

Pijnlijke blaren, die kennen we allemaal. Het risico aanzienlijk verkleinen doe je door een beetje deodorant aan te brengen op de plaatsen waar er snel wrijving ontstaat (aan de hiel en de tenen bijvoorbeeld). De deodorant zorgt voor een buffer tussen je schoenen en je voeten.

Haal je haardroger erbij

Zowel schoenen uit leer als schoenen vervaardigd uit een synthetische stof zijn perfect geschikt voor het trucje met de haardroger. Hoe het precies werkt? Draag een paar dikke sokken in je nieuwe schoenen en föhn de plekken die oncomfortabel aanvoelen. Door de hitte worden je schoenen instant soepeler. Opgelet: voor lederen schoenen houd je de haardroger best wel minimaal 30cm op afstand en gebruik je best niet de hoogste stand - zo beschadig je het leer niet.

Zo draag je een chino in de winter!

Deel dit artikel

Meest recente artikels