Zo houd je de voeten van je kids droog én warm

12 november 2017

Zo houd je de voeten van je kids droog én warm

Druilerige weersvoorspelling? Koude voetjes liggen op de loer. Van de juiste sokken tot waterafstotende spray, zo houd je de voeten van je kids droog én warm!

Kies de juiste schoenen 

Schoenen uitzoeken die je kids droog en warm houden? Ga voor een exemplaar dat tegen een stootje kan. Schoenen uit lacquer of grof leder zijn warm én waterafstotend. Stoffen schoentjes laten te veel water door en voelen snel heel koud aan.

Kies voor een hoger, comfortabel model, een stoere boot of sneaker bijvoorbeeld, met een deftig hielstuk. Koude kruipt in alle gaatjes, dus zorg ervoor dat er zoveel mogelijk van de enkel afgesloten zit.

Niet alleen de buitenkant, ook de binnenkant van de schoen is belangrijk. Een laagje voering uit leer of wol maakt een wereld van verschil qua warmte.

Tips & tricks voor droge voetjes

Koude, regenachtige schooldag? Kies een outfit waarbij je hun broek of legging in hun schoenen kan steken. Extra warm en geen kans op natte broekspijpen!

Het juiste paar sokken is essentieel voor warme en droge voetjes. Investeer in een paar gemaakt uit sneldrogend materiaal zoals wol. Katoenen sokken mogen heerlijk fris zijn in de zomer, in een winterschoen houden ze te veel vocht vast.

Last but not least: spuit de schoenen van je kids regelmatig in met een waterafstotende spray. Droge voeten? Check!

De outfit van je kids helemaal slecht-weer-proof maken? Lees dan zeker deze tips.

Deel dit artikel

Meest recente artikels