Wol of fleece? Zo vind je de perfecte muts

19 november 2017

Wol of fleece? Zo vind je de perfecte muts

Mutsen zijn niet zomaar een warm accessoire, ze kunnen de outfit van je kids tot in de puntjes af maken. Maar hoe vind je de perfecte muts voor je kleine spruit? Wij geven je alvast enkele tips!

Het juiste materiaal en de juiste ‘fit’

Een muts moet natuurlijk je hoofd warm houden. Daarom sta je best even stil bij het materiaal. Een wollen muts bijvoorbeeld is niet alleen warm, wol is van nature ook bacteriewerend en heeft een groot absorptievermogen waardoor het een uitstekende antitranspirant is. Zo vermijd je alvast ‘muffe’ geurtjes.

Ook polyesterstoffen zoals fleece zijn eveneens uitermate geschikt om je hoofd warm te houden. Houd er wel rekening mee dat deze iets minder goed bestand zijn tegen wind. Ben je van plan om de bergtoppen te bezoeken, dan kies je dus best voor een exemplaar met wol in.

De perfecte muts is niet alleen mooi, ze moet ook comfortabel zitten. Kies voor een model dat net over het voorhoofd valt, zo blijven ze beter zitten tijdens het spelen. Geef koude oortjes geen kans en zorg dat er zoveel mogelijk van het oor bedekt is.

De juiste maat en kleur

Een muts te groot kopen zodat ze langer meegaat is nooit een goed idee. Je kids zullen met tegenzin een muts dragen die constant van hun hoofd zakt.

Kies voor een kleur die bij verschillende stuks van hun wintergarderobe passen, zo heb je minder last van keuzestress. Toch je twijfels? Zwart, grijs of wit past bij zowat alles.

Tip: kies een muts uit die je eenvoudig kan wassen. Een wollen muts was je best koud met de hand, een fleece muts mag mee in de wasmachine.

Een goede muts is een goede investering. Benieuwd welke stukken nog dubbel en dik hun geld waard zijn? Je leest het hier!

Deel dit artikel

Meest recente artikels