6 tips tegen stinkende kinderschoenen

3 december 2017

6 tips tegen stinkende kinderschoenen

Een hele dag spelen, lange wandelingen en flinke temperatuurschommelingen… . De schoenen van je kids kunnen ook in de winter last krijgen van geurtjes. Met deze tips zijn stinkende kinderschoenen verleden tijd!

Kies voor het juiste materiaal

Zweetvoetjes beginnen vaak bij het foute materiaal van de schoenen. Ademende materialen zoals leder of daim zijn een slimmere keuze dan synthetische materialen. Ook de binnenkant van een schoen kan verraderlijk snel doen zweten. Je kiest beter voor een schoen zonder al te dikke voering, de koude kan je nog altijd bestrijden met een dikke sok!

Laat ze correct drogen en overweeg inlegzooltjes

Zijn de schoenen van je kids nat geworden? Vieze geurtjes liggen op de loer. Laat de schoenen lang genoeg drogen op een droge plek. Let op: plaats ze niet bij de radiator (leer en daim kunnen hierdoor namelijk beschadigd worden).

Het klinkt misschien logisch, maar de meeste geurtjes stapelen zich op aan de onderkant van de schoen. Wasbare en/of verwisselbare inlegzooltjes verhelpen dit probleem. Liever een alternatief dat langer meegaat? Zooltjes uit cederhout werken schimmelwerend. Minder kans op stinkvoetjes dus!

Extra tips & tricks

Voetpoeder, een antibacteriële spray of good old zuiveringspoeder kunnen al een heel eind helpen tegen zweetgeurtjes. Het proberen waard: leg na het dragen enkele wasverzachterdoekjes of ongebruikte theezakjes in de schoenen van je kids. Die maken komaf met geurtjes én slorpen overtollig vocht op. De Sint zal blij zijn met zoveel frisse kinderschoenen!

Weet jij waar je op moet letten als je pantoffeltjes voor je kids koopt? Check hier zeker onze tips.

Deel dit artikel

Meest recente artikels