Zo weet je zeker dat je kind de juiste schoenmaat draagt

19 oktober 2018

Zo weet je zeker dat je kind de juiste schoenmaat draagt

Maar liefst de helft van alle kinderen draagt te grote of te kleine schoenen. Tijd om nieuwe schoenen te kopen voor je kind? Met deze tips kies je altijd de juiste schoenmaat!

De voetjes correct meten

Een vinger in de hiel van de schoen steken of het drukken op de teen is niet genoeg als je echt de juiste schoenmaat van je kind wil vinden.

Om de juiste schoenmaat te bepalen, moet je de lengte van de voet correct meten. Zet daarvoor de voet van je oogappel (zonder schoen of sok) op een stuk papier. Teken vervolgens de omtrek van de voet af en meet daarna de afstand tussen het 'hoogste' puntje van de grote teen en de hiel. Meet altijd in millimeters, dat werkt een stuk nauwkeuriger.

De schoen zélf meten

De lengte van de voet correct gemeten? Tel er dan nu 12 millimeter bij. Kindervoetjes hebben extra ruimte nodig om comfortabel te kunnen lopen, springen, klimmen…kortom, om kind te zijn!

Denk eraan om ook altijd de binnenkant van de schoen op te meten in millimeters. Meestal heb je wel een idee van de schoenmaat van je kind, maar verschillende modellen of materialen kunnen afbreuk doen aan die 12 millimeter extra. Een extra speling van zo’n 5 millimeter is geen probleem. Daar zullen ze snel genoeg ingroeien!

Tip: niet enkel de juiste maat is belangrijk. De pasvorm, materiaalkeuze en sluitingen spelen eveneens een belangrijke rol. Laat je kind zoveel mogelijk zelf aangeven of dit de juiste schoen is voor hun voetje!