Zo kleed je je kids het best tegen de regen

2 november 2018

Zo kleed je je kids het best tegen de regen

Een koude schooldag vol regen voor de boeg? Met de perfecte outfit zijn je kids er helemaal klaar voor. Van de geschikte jas tot het perfecte paar schoenen, zo kleed je je kids het best tegen de regen!

Laagjes, laagjes, laagjes

Laagjes zijn de beste keuze tijdens wisselvallig herfstweer. Het is een veel beter idee om bijvoorbeeld een onderhemdje, T-shirt met lange mouwen en dikke cardigan te dragen dan één dikke, wollen trui. Zo krijgt regen minder kans om rechtstreeks tot hun lichaam te geraken. De juiste stof? Fleece, polyester, wol en nylon houden je kids lekker warm. Kleding uit 100% katoen houdt vocht (regen dus) vast waardoor je oogappels het net kouder krijgen.

De juiste jas

Een goede najaarsjas is dubbel en dik de investering waard. Kies voor een model dat niet té lang is (dat is niet zo handig tijdens het ravotten), een korte parka of bomberjack-model bijvoorbeeld. De buitenkant moet waterafstotend zijn, de binnenkant moet je kids warm houden.

Het perfecte paar schoenen

De finishing touch? Schoenen die tegen een stootje kunnen. Laquer of grof leder is niet alleen warm, dit materiaal werkt ook nog eens waterafstotend (mits je ze regelmatig inspuit met een aangepaste spray). Kies voor een hoger model, een stoere laars of sportieve sneaker bijvoorbeeld, met een stevig hielstuk. Last but not least: een laagje voering uit leer of wol houdt de voeten van je kids droog en warm!

Dankzij deze hacks hebben je kinderen het nooit nog koud!

Deel dit artikel

Meest recente artikels